Musiikkiohjelmien rakastettu televisiotähti menehtyi

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Lähivuosina useat viihdemaailmaan tähdet ovat nousseet otsikoihin poismenonsa myötä. Esimerkiki näyttelijätär Elizabeth Taylorin kuolema viime vuoden maaliskuussa järkytti ihmisiä ympäri maailmaa. Nyt eräs arvostettu televisiotähti on menehtynyt äkillisesti.

TMZ-sivusto kertoo, kuinka yhdysvaltalainen televisiotuottaja ja -juontaja Dick Clark on menehtynyt tänään 82-vuotiaana mittavan sydänkohtauksen seurauksena. Clark oli ollut St. Johnin sairaalassa Los Angelesissa avohoitopotilaana toimeenpiteen takia. Kyseisen toimenpiteen epäillään vaikuttaneen televisiolegendan sydänkohtaukseen.

Clarkin terveys oli huonontunut jo vuodesta 2004 lähtien, jolloin hän sai sydänkohtauksen. Tämän sydänkohtauksen johdosta hän joutui jättämään tunnetun juontokeikkansa New Year’s Rockin’ Eve -televisio-ohjelmassa. Aina uutenavuotena lähetettävää ohjelmaa alettin kuvata vuonna 1972 Clarkin toimesta. Televisiotähden terveydentilan huononemisen jälkeen uudenvuodenohjelmaa on juontanut American Idol -ohjelmasta tutuksi tullut Ryan Seacrest.

Amerikassa erittäin suosittu Dick Clark tullaan muistamaan esimerkiksi American Bandstand -musiikkiohjelmasta, jota hän juonsi televisiossa vuosina 1956 – 1989. Kattavan uransa aikana mies myös juonsi esimerkiksi Miss USA ja Miss Universe -mallikisoja sekä useita erilaisia televisiovisailuja. Clark on saavutuksiensa johdosta saanut useita kunniamainintoja, kuten esimerkiksi paikat Rock and Roll Hall of Fame ja Hollywood Walk of Fame -kunnialistauksissa.