Urheilija sai aivohalvauksen – muuttui homoksi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Onnettomuuteen joutuminen voi toimia ihmisen elämää muuttavana tekijänä. Silloin tällöin kerrotaan tarinoita henkilöistä, joiden persoonallisuus on onnettomuuden jälkeen muuttunut täysin. Äskettäin kerroimme brittiläisestä naisesta, joka heräsi koomasta lesboksi muuttuneena.

Nyt brittiläinen rugby-pelaaja Chris Birch on kokenut samankaltaisen tilanteen, kun mies huomasi aivohalvauksen olevansa homoseksuaali. 26-vuotias mies oli ollut ennen vuonna 2011 sattunutta sairaskohtaustaan kihloissa tyttöystävänsä kanssa. Mies oli järkyttynyt toipuessaan kohtauksesta, kun huomasi hänellä heräävän täysin uusia tunteita omaa sukupuoltaan kohtaan.

– Chris, jonka tunsin oli kadonnut, ja tilalla oli kuin uusi Chris. Tulin siihen tulokseen, että kohtaus oli muuttanut minut homoksi, kertoo Chris Birch Daily Mail -sivustolle.

Tutkijoiden mukaan aivohalvaus kuolettaa aivosoluja, jotka voivat kohtauksen jälkeen yrittää löytää uusia yhteyksiä korjatakseen halvauksen aikana syntyneet vammat. Heidän mukaansa on mahdollista, että henkilö voi kohtauksen jälkeen löytää itsestään uuden kyvyn tai jopa huomata seksuaalisuutensa muuttuneen. Birchin elämän tapaus on muuttanut täysin.

Vuoden sisällä aivohalvauksesta mies lopetti työnsä pankissa ja ryhtyi parturi-kampaajaksi, muutti perheensä kodista Walesiin ja alkoi tapailemaan miehiä. Nykyään Birch on kihloissa miehen kanssa. Birch kertoi tunteneensa itsensä hetken aikaa yksinäiseksi muutoksen aikana. Mies sanoo kuitenkin olevansa nyt enemmän sinut itsensä kanssa kuin koskaan aiemmin.