Unelma pilalle: Koulu ei päästänyt teinityttöä tanssiaisiin ilman paria

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Yhdysvalloissa kouluissa vietetään vuosittain teinielokuvistakin kuuluisia promeja, eli päättäjäistansseja. Monelle nuorelle nuo korkokenkien, smokkien ja upeiden juhlapukujen täyttämät tanssiaiset voivat kuitenkin aiheuttaa stressiä, jos ei esimerkiksi löydä itselleen tanssiparia ennen juhlapäivää.

Nyt erään amerikkalaisen teinitytön odotettu tanssiaisilta muuttui katkeraksi pettymykseksi, kun tytön tanssipari peruuttikin osallistumisensa yllättäen vain viikko ennen juhlaa. 17-vuotias Amanda Dougherty oli odottanut ensimmäisiä tanssiaisiaan kuukausien ajan. Tyttö oli järkyttynyt, kun sai kuulla, ettei hänellä ole koulunsa mielestä mitään asiaa tanssiaisiin ilman paria.

Katolilaisen arkkihiippakunnan johtama koulu julisti, etteivät oppilaat ole tervetulleita tanssiaisiin ilman sopivaa deittiä. Koulun mukaan heillä on muita tapahtumia, joihin voi osallistua sinkkuna, mutta tanssiaisiin koulu velvoittaa tuomaan deitin. Dougherty on raivoissaan päätöksestä, koska hän on käyttänyt lähes 1000 dollaria eli noin 800 euroa tulevaan juhlatilaisuuteen. Nuori nainen taisteleekin nyt oikeuksiensa puolesta.

– On törkeää, että koulun mielestä me oppilaat emme ole tarpeeksi hyviä tanssiaisiin, jos meillä ei ole deittiä illaksi. Ajatus saa minut sairaaksi, kertoo Amanda Dougherty CBS Philadelphia -sivustolle.