Tuotannon shokkiratkaisu: Koko Huippumalli haussa -tuomaristolle potkut

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Amerikkalaisen Huippumalli haussa -sarjan 13. kausi alkoi Nelosella 5. maaliskuuta. Tällä kaudella ohjelman tuottaja-juontaja Tyra Banks teki ratkaisun, jonka perusteella mukana on vain alle 170-senttisiä mallikokelaita.

Yhdysvalloissa sarja on edennyt jo 18. tuotantokauteen asti, ja tulevalla 19. kaudella puhaltavatkin muutoksen tuulet. Huippusuosittu sarja on nyt joutunut kohun kohteeksi, kun Tyra Banks julisti äskettäin erottavansa sarjan tutut julkkistuomarit. Tuottaja halusi puhdistaa pöydän ja erotti samanaikaisesti katsojien rakastaman Jay Manuelin, J. Alexanderin ja Nigel Barkerin. Tyra puolustelee tylyä päätöstään sillä, että sarjan on mentävä eteenpäin.

– Sarja tuli siihen pisteeseen, että siihen tarvitaan lisää buustausta. Erottaminen oli vaikeaa, koska rakastan ystäviäni. He ovat olleet mukana sarjan alusta asti. Olemme Ken Mokin kanssa kehittäneet uusia ideoita show’ta varten, kertoo Tyra Banks Access Hollywood -sivustolle.

Sarjan valokuvaajana tunnettu Nigel Barker kertoi aiemmin E! News -sivustolle, ettei kanna kaunaa Banksille tämän päätöksestä. Hän kommentoi myös, ettei Banksin päätös tullut ystäville yllätyksenä. Sarjan huonoista katsojaluvuista oli puhuttu jo aiemmin, ja Tyra halusi määrätietoisesti saada ne taas nousuun.

Maailmankuulu huippumalli Tyra Banks on tullut viime vuosina tutuksi useammastakin televisio-ohjelmasta. Hän sai taannoin myös oman keskusteluohjelman, joka on pyörinyt ruuduissa jo viiden kauden ajan ja palkittu Emmy-pystillä. Reilu vuosi sitten Tyra ilmoitti The Tyra Show -ohjelmansa loppuvan. Tulevaisuudessa Tyra keskittyy myös Bankable Studios -nimisen elokuva-alan yrityksensä käynnistämiseen.