Pojalle potkut urheilujoukkueesta – oli liian hyvä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Usein pelaaja poistetaan pelijoukkueesta häiritsevän käytöksen tai sääntörikkomusten vuoksi. On myös mahdollista saada lähtöpassit tiimistä huonon pelaamisen vuoksi, mutta joskus voi yllättävästi käydä myös päinvastoin.

Nyt eräs amerikkalainen maahockey-joukkueen tähtipelaaja joutui lähtemään joukkueestaan, koska tämä oli liian hyvä kentällä. Long Islandin lukion maahockey-tiimi antoi jäsenelleen potkut, koska Keeling Pilaro -niminen poika oli liian hyvä pelatakseen tyttöjen kanssa. 13-vuotias joutui lähtemään joukkueesta sukupuolensa takia. Hän on nimittäin ainoa miespuolinen pelaaja tyttöjoukkueessa.

– Pelaan paljon erilaisia urheilulajeja, mutta mikään laji ei ole yhtä hauska kuin maahockey. Joukkueen tytöt ovat kuin perhe minulle, kertoo Keeling Pilaro My Fox NY -sivustolle.

Koululla ei ole vastaavaa maahockey-joukkuetta pojille. Joukkueen johdon päätös hämmentää nyt monia, sillä Pilaroa pidetään joukkueen parhaimpiin kuuluvana pelaajana. Koulun johdon mukaan yhden pojan pelaaminen kentällä saattaa johtaa siihen, että pojat lopulta valtaavat lajin tytöiltä.

Pilaron isä ihmettelee koulun päätöstä, sillä hänen poikansa ei pienen kokonsa vuoksi erotu suuremmin tytöistä pelikentällä. Hänen mukaansa Keeling on myös tärkeä osa joukkueen dynamiikkaa. Koulun päätös saattaa olla laiton, sillä maahockeyn virallisen säännöstön mukaan molemmilla sukupuolilla on yhtäläinen oikeus pelata urheilulajia, jos koulu tarjoaa siihen mahdollisuuden.