Näin Yhdysvalloissa: Pedofiili tuomittiin vankilaan 240 vuodeksi

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa seksuaalirikoksista, kuten esimerkiksi raiskauksista, oikeudessa annettavat tuomiot ovat usein naurettavan pieniä verrattuna muihin maihin. Tuomarit käyttävät nimittäin lähes poikkeuksetta tuomioasteikon kevyintä päätä, kun esimerkiksi Yhdysvalloissa pedofiili tuomittiin äskettäin 576 vuodeksi vankilaan.

Nyt pitkät tuomiot ovat saaneet jatkoa, kun 44-vuotias pedofiili tuomittiin eilen perjantaina Yhdysvalloissa 240 vuodeksi vankilaan kahdestatoista lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mies saatiin kiinni vasta kymmenen vuoden pakomatkan jälkeen, mutta loppuelämänsä hän viettää kuitenkin betonimöhkäleen sisällä.

Rikollinen saatiin kiinni Montrealin lentokentällä. Minimituomio rikoksista oli 169 vuotta vankeutta, mutta tuomioistuimen mukaan se ei miehelle riittänyt. Tuomittu oli vuosien ajan mukana Yhdysvaltojen etsityimpien rikollisten Most Wanted -listalla.