Naisen selviytymistarina kuin elokuvasta – putosi kallionkielekkeeltä

Ohhoh! · Neea Jokinen

Yhdysvaltojen Utahissa on tullut ilmi tapaus, jossa jalkansa murtanut patikoija joutui elämään luonnon armoilla useiden päivien ajan. 59-vuotias Victoria Grover oli ollut patikoimassa Utahin

kansallispuistossa, kun luontoretki sai traagisen käänteen.

Nainen yritti loikata yli metrin pituisen matkan kalliolta toiselle. Hyppy ei kuitenkaan onnistunut, sillä nainen putosi kallionkielekkeeltä useiden metrien matkan alla virtaavaan puroon loukaten samalla jalkansa. Patikoijan mukaan hän ei pystynyt liikkumaan, eikä hänen avunhuutojaan kuultu.

Nainen joutuikin olemaan rotkossa neljän päivän ajan ilman ruokaa. Victoria Groverin mukaan hän selvisi kylmistä öistä poncho-vaatteensa ja rukousten ansiosta. Nainen kertoi, että karmivin tunne hänen koitoksessaan oli nälän lisäksi tylsyys ja avuttomuus. Lisäksi hän kärsi hypotermiasta viimeisenä yönään.

– Nälän tunne tulee kuin aallon lailla. Ensin tulet nälkäiseksi ja sitten huomaat, että voisit syödä ihan mitä tahansa. Yritin pitää mieleni virkeänä rukoilemalla ja ajattelemalla runoja, Victoria Grover kertoi koitoksestaan The Daily Mail –sivustolle.

Viranomaiset saivat tietää naisen olevan kadoksissa erään autovuokraamon ansiosta. Nainen ei ollut palauttanut ajoissa yritykseltä vuokraamaansa autoa, joten poliisit päätyivät Victoria Groverin hotellihuoneeseen. Poliisit huomasivat hotellihuoneesta löytyneistä tavaroista naisen olevan patikointiretkellä kansallispuistossa. Pelastustiimi lähetettiin etsimään naista, joka löytyikin rotkosta vakavasti loukkaantuneena. Lääkäreiden mukaan nainen toipuu jalkavammastaan täysin ja pääsee jatkamaan luonnonläheistä harrastustaan.