Titanic rakennetaan uudelleen – neitsytmatka vuonna 2016

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Äskettäin tuli kuluneeksi sata vuotta vuonna 1912 jäävuoreen törmänneen ja sen jälkeen uponneen Titanic-risteilyaluksen onnettomuudesta. Vuosipäivää kunnioitettiin monin tavoin, mutta mahtipontisin suunnitelma julkistettiin vasta nyt.

Australialainen liikemies Clive Palmer aikoo nimittäin rakentaa Titanicin uudelleen. Palmer suunnittelee parhaillaan projektia, jossa Titanicista tehdään täydellinen kopio. Aluksen on tulevaisuudessa määrä seilata samaa reittiä kuin esikuvansa. Toivottavasti hieman paremmalla onnella tosin, The Sun uutisoi.

Nyt julkistettujen suunnitelmien toteutuessa aluksen neitsytmatka Britanniasta New Yorkiin järjestetään vuonna 2016. Alusta ei kuitenkaan rakenneta esikuvansa tavoin Belfastissa Britanniassa, vaan halvemmalla kiinalaisella CSC Jingling -telakalla. Myös moottorit eroavat elokuvasta, sillä ne käyttävät hiilen sijaan dieseliä. Palmer on Australian viidenneksi rikkain mies, ja hänen omaisuutensa on noin viisi miljardia euroa.