TV-yhtiöillä raju riita: Big Brotherin idea varastettu?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin on nähty jo useita tuotantokausia suositusta Big Brother -realityohjelmasta. Hollantilainen ohjelmaformaatti on levinnyt tehokkaasti maailmalle, ja luonnollisesti myös Yhdysvaltoihin. Nyt Big Brother on kuitenkin saamassa siellä kilpailijan.

ABC-televisiokanava on nyt lanseerannut hieman vastaavan uuden ohjelmansa nimeltä The Glass House. Kilpailevan CBS-kanavan mukaan ohjelman idea on liian lähellä sen esittämää Big Brotheria. Nyt CBS uhkaa haastaa kanavan oikeuteen formaatin plagioimisesta. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun ABC-kanavaa syytetään ohjelmien varastamisesta.

Epäilyjä on vahvistanut tieto siitä, että The Glass House -ohjelman palvelukseen on palkattu peräti 18 ihmistä, jotka olivat aiemmin töissä The Big Brother -ohjelman tuotannossa. Uudessakin sarjassa on joukko asukkaita, joiden elämää kamerat seuraavat koko ajan. Viikoittain joki äänestetään pois talosta.