Mullistava keksintö: 13-vuotias keksi lääkkeen hikkaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lähes kaikki ihmiset ovat jossain elämänsä vaiheessa kärsineet enemmän tai vähemmän hikkakohtauksesta, jossa ihminen tekee tahattomia äkillisiä sisäängengityksiä pallean supistaessa. Vaivaan on kehitelty lukuisia apuja, mutta ei varsinaista parannuskeinoa.

Nyt 13-vuotias amerikkalainen teinityttö Mallory Kievman kertoo keksineensä parannuskeinon hikkaan. Hän on perustanut ideansa ympärille oman yrityksen ja hakenut keksinnölleen patenttia, The New York Times uutisoi. Tytön keksimä parannuskeino tulee myyntiin imeskeltävänä tikkarina, joka koostuu sokerista, viinietikasta ja loput salaisista ainesosista.

Lääkäriurasta haaveileva Kievman valmistelee parhaillaan Hiccupop-nimisen tuotteensa kaupallista lanseeraamista. Tyttö sai idean tuotteeseensa yrittäessään päästä 11-vuotiaana eroon sitkeästä hikastaan. Hän kokeili noin sataa perimätiedossa kerrottuna keinoja, mutta ne eivät toimineet. Lopulta hän ryhtyi kehittelemään omia keinoja, ja löysikin sellaisen.