Historiankirjat uusiksi: Viiltäjä-Jack olikin nainen?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Brittiläinen Viiltäjä-Jack muistetaan karmivana sarjamurhaajana, joka tappoi prostituoituja naisia 1800-luvun lopun Lontoossa. Kuuluisa murhaaja on muodostunut kiinteäksi osaksi populaarikulttuuria. Viimeisin hänestä kertova elokuva oli Johnny Deppin tähdittämä vuonna 2001 ilmestynyt From Hell.

Murhaajan henkilöllisyydestä on vuosien aikana ollut kiistelyä, mutta tapaus ei ole koskaan ratkennut. Legendan mukaan tappaja on mieshenkilö, mutta totuutena pidetty fakta on nyt kyseenalaistettu. Uusin Viiltäjästä kirjoitettu teos nimittäin väittää, että eräs maailman kuuluisimmista sarjamurhaajista olikin itse asiassa nainen.

Sensaatiokirjassa väitetään, että murhaaja oli Lizzie Williams -niminen naishenkilö, joka tappoi prostituoituja, koska ei voinut itse saada lapsia. Väitettä puoltaa se tosiasia, että murhaaja silpoi uhriensa alavatsaa ja tuhosi näiden kohdut. Williams oli fyysikko John Williamsin vaimo. Miestä itseään epäiltiin aikanaan monista rikoksista.

Jack the Ripper: The Hand of a Woman -sensaatiokirjan kirjoittaneen John Morrisin mukaan naismurhaajaa puoltavat seikat, ettei uhreja oltu raiskattu. Heidän jalkansa oli myös aseteltu murhapaikalla ajalle tyypilliseen naismaiseen tapaan, mitä miesmurhaaja ei olisi ymmärtänyt tehdä. Morris löysi tutkimustensa kautta useita dokumentteja, jotka vihjasivat, että nimenomaan Williams olisi kuuluisa murhaaja.

– Ei ole mitään epäilystä siitä, etteikö Viiltäjä-Jack olisikin nainen. Naiseen viittaavat todisteet on tähän asti jätetty huomiotta, koska yleisesti on ollut voimassa vahva uskomus miesmurhaajasta, kertoo John Morris Daily Mail -sivustolle.