Autistinen poika pelkäsi koulua – apu löytyi yllättävältä taholta: ”Ihmeellinen läpimurto”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Koulukiusaaminen on Suomessakin paljon huomiota herättänyt ilmiö, jonka huomioimiseksi järjestetään aika ajoin kampanjoita. Moni kiusattu voi menettää halunsa lähteä kouluun. Näin kävi eräälle britannialaiselle koulupojalle, joka sai kuitenkin oppimishalunsa takaisin erikoisesta syystä.

14-vuotias autistinen Nick Gillings lopetti koulun käymisen tultuaan pahasti kiusatuksi ikätoveriensa keskuudessa. Lapset olivat potkineet eri tavoin käyttäytyvää nuorta vatsaan ja pilkanneet häntä. Eräänä päivänä poika oli kotiin tullessaan heittänyt koulupukunsa lattialle ja vannonut, ettei enää koskaan käyttäisi sitä.

Nick kävi koulua kotona parin vuoden ajan. Nyt poika on kuitenkin voittanut pelkonsa ja mennyt kouluun. Syy tähän on hänen lemmikkinsä Sally-koira, jonka ylle vanhemmat pukivat Nickin oman koulupuvun.

Koira onnistui saamaan autistiseen poikaan kontaktin, jollaista aikuiset eivät olleet tavoittaneet. Teinipoika käy jälleen Allertonin yläastetta. Yllättävän pukutempauksen takana oli pojan äiti, joka on nyt onnellinen tapahtumien saamasta käänteestä.

– Ajattelin, etten menetä mitään kokeilemalla erilaista lähestymistapaa. Puin koiran Nickin koulupukuun ja hänestä se oli hauskaa. Se oli ihmeellinen läpimurto, samana päivänä hän lähti tavalliseen kouluun, kertoo Tessa Gilling The Sun -sivustolle.