Maailmanloppu lähellä? Yksi seitsemästä uskoo niin

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmanloppu on tuttu aihe, joka on ollut pitkään läsnä fiktiossa ja viihteessä. Viime vuosina on esimerkiksi tullut teatterilevitykseen huomattava määrä aihetta käsitteleviä katastrofielokuvia. Aihetta on käsitelty poliittisessa ja tieteellisessä keskustelussakin, joten sen voisi uskoa vaikuttaneen ihmisten mieliin.

Nyt aiheesta on tehty tutkimus, jossa on selvitetty, että yksi seitsemästä ihmisestä uskoo maailman päättyvän hänen elinaikanaan. Tutkija Karen Gottfried haastatteli yli 16.000 ihmistä 22 maasta ympäri maapalloa. Tutkijan mukaan on mahdollista, että median aiheeseen suuntama huomio vaikuttaa asiaan suhtautumiseen.

– Media on huomioinut voimakkaasti esimerkiksi Maya-ennustuksen, joka kertoo maailman päättyvän vuonna 2012, kertoo Karen Gottfried Digital Spy -sivustolle.

Ihmiset uskovat, että maailmanloppu voi tulla erilaisten tapahtumien, kuten jumalan koston, luonnonkatastrofin tai poliittisen tapahtuman kautta. Naisen mukaan Venäjällä povattiin eniten pahinta tapahtuvaksi, kun taas Britanniassa elämän jatkumiseen maapallolla suhtauduttiin luottavaisesti. Tutkimus paljasti myös, että vähän koulutetut, pienellä toimeentulolla elävät alle 35-vuotiaat ihmiset uskoivat eniten maailmanloppuun, joka tapahtuisi heidän elinaikanaan.