The Voice of floppasi rajusti Britanniassa – jatko vaakalaudalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa saatiin äskettäin päätökseen The Voice of Finland -kilpailun ensimmäinen tuotantokausi, joka osoittautui heti menestykseksi. Sen sijaan Talent ja X Factor ovat menestyneet Suomessa merkittävästi huonommin. Britanniassa tilanne on kuitenkin yllättäen juuri päinvastainen.

BBC kertoi eilen joutuvansa tekemään muutoksia The Voice of -ohjelman seuraavalle tuotantokaudelle, koska ohjelman katsojamäärä on romahtanut tuotantokauden aikana. The Voice of -ohjelma lanseerattiin suurella kampanjalla, jossa siitä leivottiin haastajaa Britain’s Got Talent -ohjelmalle. Ohjelma kävikin vielä alkukaudesta kovaa kisaa katsojamääristä Talentin kanssa, mutta nyt BGT on vienyt kirkkaasti voiton saadessaan yli kaksinkertaisen katsojamäärän, Mirror-lehti raportoi.

Lauantaina The Voice of -ohjelmaa seurasi kuusi miljoonaa katsojaa, kun Talentilla oli katsojia vastaavaan aikaan 14,5 miljoonaa. Sunnuntain lähetystä katsoi 6,5 miljoonaa silmäparia, kun vielä kauden alussa katsojia oli 11 miljoonaa. Parhaillaan tuotantoyhtiö pohtii miten sen täytyisi muuttaa kansainvälisen formaattiohjelman sisältöä, jotta sen katsojaluvut saataisiin halutulle tasolle. Ohjelman tähtivalmentajina nähdään Tom Jones, Jessie J, Will.i.am ja Danny O’Donoghue, joista kukaan ei ole vielä saanut uusittua sopimustaan.