McDonald’s-johtaja tirkisteli ja kuvasi alastomia alaisiaan – vältti vankilan

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Aika ajoin maailmalla kuullaan uutisia, joissa työpaikkojen esimiehet ovat ylittäneet soveliaisuuden rajat toimillaan. Nyt McDonald’s-ravintolan esimies jäi kiinni naistyöntekijöidensä tirkistelystä ja kuvaamisesta.

Australialainen Leigh Shannon Dauncey -niminen mies kuvasi pukuhuoneisiin piilotetulla kameralla alaisiaan, kun he vaihtoivat vaatteitaan. 21-vuotias mies jäi kiinni salakuvaamisesta ja hänet erotettiin tehtävästään. Mies ei joutunut teostaan vankilaan, vaan hän sai kaksi vuotta ehdonalaista vankeutta.

Syynä lievään tuomioon on Daunceyn osoittama syvä katumus. Myös miehen nuoren iän ajatellaan vaikuttaneen pienempään tuomioon. Dauncey kertoo toivovansa, ettei tapaus ole vaikuttanut hänen kuvaamiinsa tyttöihin yhtä paljon, kuin häneen itseensä.

– Olen todella pahoillani, se oli typerää aikaa elämässäni. Minulla oli lupaava ura McDonald’s-ravintolassa, olin johtaja 19-vuotiaana. Nyt se on kaikki mennyttä, kertoo Leigh Shannon Dauncey The Courier-Mail -sivustolle.