Justin Bieber saa sapiskaa: ”Huono roolimalli nuorille!”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailman suosituin teinitähti Justin Bieber on parhaillaan Euroopassa markkinoimassa tulevaa Believe-albumiaan. 18-vuotias tähti kertoi äskettäin The Daily Telegraph -lehdelle antamassaan haastattelussa, ettei opintojen viimeisteleminen ollut hänelle tärkein asia musiikkiuran alussa.

Justin Bieber kävikin lukion loppuun lähinnä äitinsä toiveiden takia, vaikka tähteä itseään kiinnosti enemmän poptähden elämäntyyliin kuuluva matkustaminen. Nyt tähti on saanut kritiikkiä, kun häntä väitetään huonoksi roolimalliksi. Menestyskirjailija Lisa Bloom käsittelee uusimmassa Swagger-nimisessä teoksessaan poikien kasvatusta ja teinikulttuuria, ja kommentoi Bieberin tähtistatusta kovin sanoin.

– Hän on vasta 18-vuotias, mutta elää kuin aikuinen. Julkisuuden henkilöillä on vastuu olla esikuvana miljoonille faneilleen. Kun Bieber kertoo, ettei koulu ole hänelle tärkeää, hän on huono roolimalli nuorille, kertoo Lisa Bloom Celebuzz-sivustolle.

Bieber kertoi aiemmin avoimesti haastattelussaan, ettei ole kiinnostunut opiskeluun kuuluvista asioista, kuten lukemisesta ja kirjoittamisesta. Bloom kritisoikin teinisensaatiota hänen vastuuttomista lausahduksistaan, ja kehoittaa tähteä miettimään tarkemmin puheitaan julkisuudessa. Kirjailijan mukaan myös monet rap-tähdet, kuten Eminem, Lil Wayne ja Kanye West, luovat faneilleen vääriä mielikuvia miehuudesta.