Ihmedieetti toi avun lapsettomuuteen: ”Soijaa ja munan keltuaisia”

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Monet naiset haluavat tietyssä elämänvaiheessa omia lapsia. Aina lapsen hedelmöittäminen ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaisesti, vaikka tuleva äiti pienokaista toivoisikin. Nyt eräs nainen sai avun lapsettomuuteensa yllättävästä lähteestä.

Sarah Conyers yritti miehensä Matthewin kanssa koeputkihedelmöitystä neljä kertaa, mutta operaatiot eivät onnistuneet toivotusti. Pariskunta pelkäsi, etteivät he ehkä koskaan saisi toivomaansa omaa perhettä. Ihmeen kaupalla heidän onnensa kuitenkin kääntyi naisen aloittaman erikoisen dieetin ansiosta.

Conyers sai tiputushoitoa, jossa häntä vahvistettiin munankeltuaisilla ja soijaöljyllä. Lääkäreiden mukaan tiputushoito voi auttaa naisia lapsettomuudessa. Hoidon ainesosat vaikuttavat elimistössä suojaamalla hedelmöittynyttä munasolua. Nainen kokeili hoidon jäkeen viidennen kerran koeputkihedelmöitystä ja tuli raskaaksi.

Pariskunta käytti hedelmöityshoitoihin kaiken kaikkiaan 25.000 puntaa eli 33.000 euroa, mutta nainen on tyytyväinen niiden tuloksiin. Hän synnytti lopulta terveet kaksospojat, joille aviopari antoi nimet William ja Ben.

– Ajattelin uuden hoidon olevan jotain erikoista, mutta halusin kokeilla sitä. Suosittelisin sitä kenelle tahansa, jolle koeputkihedelmöitys tuottaa ongelmia. Olemme ekstaasissa lapsistamme, kertoo Sarah Conyers Daily Mail -sivustolle.