Huolestuttava tutkimustulos: Kiireiset ihmiset eivät enää maista ruokiaan ”Kinkku sekoitetaan tonnikalaan”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Makuaisti on yksi ihmisen nautinnollisimmista aisteista, sillä joillekin pelkän ruoan tai herkkujen ajatteleminen voi tuoda veden kielelle. Monet hellivät makuhermojaan herkullisella ruoalla tai vaikkapa irtomakeisilla.

Nyt Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan ihmiset turmelevat makuaistinsa kiireisellä elämäntyylillä. Tutkijoiden mukaan ihmiset ovat nimittäin menettämässä maku-aistimuksensa kiireisen elämäntyylin takia. Tutkimukseen osallistui 1.000 ihmistä, joista 30 vapaaehtoista osallistui makutestiin. Testeissä osallistujille annettiin kahdeksan eri voileipää ja heitä pyydettiin tunnistamaan voileivän lisukkeet.

Glorious-yrityksen tekemän tutkimuksen mukaan 92 prosenttia makutestiin osallistuneista ei osannut erottaa kinkun makua tonnikalasta. 73 prosenttia puolestaan sekoitti naudanlihan maun kanan makuun. Psykologi David Lewis kehottaa ihmisiä syömään ruokansa rauhassa ilman häiriötekijöitä. Lewidin mukaan ihmiset nimittäin syövät liikaa ja liian nopeasti, jos he eivät keskity ruokailuunsa.