Näitä televisiosarjoja ladataan eniten laittomasti – ja laillisesti

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Elokuvien ja televisiosarjojen laiton lataaminen internetistä on nykyään erittäin yleistä. Ilmiön seurauksena myös piratismista annetut tuomiot ovat lisääntyneet. Nyt on koottu lista eniten laittomasti ja laillisesti ladatuista televisiosarjoista.

Torrent Freak -sivusto on koonnut vuodelta 2011 Top 10 -listauksia eniten laittomasti ladatuista televisiosarjoista. Alle kaksi miljoonaa latausta jaksokohtaisesti ovat saaneet kymmenenneltä sijalta löytyvä Breaking Bad, yhdeksäntenä oleva vampyyriteemainen True Blood sekä sijalta kahdeksan löytyvä, ainoastaan yhden tuotantokauden Fox-kanavalla selvinnyt Terra Nova.

Kahdesta kolmeen miljoonaan laittomaan jaksokohtaiseen lataukseen ovat yltäneet sijalta seitsemän sijaan neljä The Walking Dead, Glee, How I Met Your Mother sekä House. Kolme eniten laittomasti ladattua sarjaa ylittävät kolmen miljoonan latauksen rajapyykin. Kolmannelta sijalta löytyy The Big Bang Theory, toiseksi sijoittui Game of Thrones ja eniten ladatuin on Michael C. Hallin tähdittämä draamasarja Dexter.

Digital Spy -lehden listauksen mukaan laillisesti Yhdysvalloissa iTunesista vuonna 2011 eniten ladattujen sarjojen kärkikymmenikössä pyörii samoja sarjoja. Laillisesti eniten ladatut sarjat ovat sijalta kymmenen eteenpäin The Walking Dead, Archer, Entourage, Glee, Top Gear, True Blood, Breaking Bad, Dexter ja Modern Family. Laillisesti ladatuimpana televisio-ohjelmana komeilee ehkä yllättäen brittisarja Doctor Who.