Ärsyttääkö pulloon jäävä ketsuppi? Tiedemies keksi mullistavan ratkaisun

Nettivideot Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Ketsuppijämien saaminen pullon pohjalta on tunnetusti melko rasittavaa puuhaa. Pohjan hakkaaminen tai pullon säilyttäminen ylösalaisin voi helpottaa tilannetta, mutta nyt ongelmaan on keksitty erittäin kätevä ratkaisu.

FastCoexist-sivusto kertoo, kuinka MIT-yliopistossa Yhdysvalloissa opiskeleva Dave Smith muutamine opiskelijatovereineen on keksinyt mullistavan uutustuotteen nimeltä LiquiGlide. Kyseessä on pullon sisäpuolelle levitettävä päällyste, joka tekee pullon sisäpinnasta erittäin kitkattoman. Tämän ansioista esimerkiksi ketsuppi liukuu ulos aineella käsitellystä pullosta kuin vettä vaan.

Tuotteen luoja Smith kertoo alunperin olleensa kiinnostunut LiquiGliden käyttämisestä esimerkiksi kaasuputkien tukkiintumisen estävänä ainesosana. Tästä syntyi lopulta idea käyttää tuotetta ruoka-aineita sisältävissä pulloissa. LiquiGliden teho perustuu erittäin tarkasti varjeltuun ainesosaan, mutta ihmetuotteen luojat vakuuttavat sen olevan täysin myrkytön. Tuotteen tuomisesta markkinoille on tällä hetkellä käynnissä keskusteluja eri pulloyhtiöiden kanssa.