Isä pelasti lapsensa putoamiselta – poliisi antoi sakot

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Monet vanhemmat tekisivät mitä tahansa lastensa vuoksi. Hätätilanteessa ihminen toimii usein vaistonvaraisesti, kuten myös amerikkalainen Frank Roder, joka syöksyi autostaan pelastamaan poikaansa.

Miehen pelastustyö sai kyseenalaisen kiitoksen, kun hän sai poliisilta sakot tapahtuneesta. Isä ja poika olivat menossa syöttämään ankkoja läheiselle joelle, kun kärsimätön poika hyppäsi autosta ulos ja juoksi kallion kielekkeelle. Mies juoksi ulos autostaan poikansa perään, eikä huomannut tarkistaa autonsa jarrua.

Jeeppi luisuikin kallionjyrkänteeltä jokeen samalla, kun isä pelasti poikansa putoamiselta. Auto putosi mutaiseen jokeen, jonka vuoksi paikalle jouduttiin hälyttämään poliisit. He antoivat miehelle kaksi sakkoa tapahtuneen johdosta.

Roder sai sakon, koska ei pystynyt ojentamaan poliiseille auton vakuutuskirjaa joessa uivasta jeepistä. Toinen sakko miehelle tuli, koska hän ei ollut pelastustilanteessa muistanut laittaa autonsa hätäjarrua päälle. Mies on järkyttynyt poliisin osoittamasta käytöksestä.

– En voinut uskoa sitä. Poliisi sanoi, että jos olisin käyttänyt jarrua, koko tilannetta ei olisi tapahtunut. Mutta silloinhan olisin vaarantanut poikani hengen, ja olisin voinut joutua vankilaan sen takia, kertoi Frank Roder The Hollywood Gossip -sivustolle.