Oluen hintahaitari ihmetyttää – halvin tuoppi 0,36 euroa

Matkailu · Meri Pulkkinen

Yleisesti tunnettu fakta on, että melkein mistä vain voi säästää. Oluesta pitävien pihistelijöiden onnenpäivät ovatkin nyt käsillä Pintprice-nettisivuston julkaiseman listauksen avulla. Sivusto on nimittäin koonnut listan maista, joissa oluttuopin hinta on kaikkein alhaisin.

Kaikkien oluen ystävien Graalin malja löytyy verkkosivuston mukaan Tadzikistanista Keski-Aasiasta, jossa yhden oluttuopin hinta on vaivaiset 36 senttiä. Hyvänä kakkosena listalla komeilee Panama, jossa halvin oluttuoppi lähtee hieman alle 40 sentillä. Kolmanneksi halvin on Himalajalla sijaitseva Bhutan, jossa olutta saa noin 45 sentin hintaan. Edullinen nautiskelu edellyttää siis jonkin verran matkailua.

Janoisen oluenjuojan kannattaa myös suunnistaa Itä-Afrikkaan Burundiin, sillä halvimpien oluttuoppien listauksessa neljänneksi yltänyt maa ilahduttaa kävijöitään vaivaiset 46 senttiä maksavilla tuopillisilla. Listan viidenteen kohteeseen matkustaminen voi kuitenkin tuottaa hieman enemmän vaivaa, sillä diktatuurisesta hallinnostaan tunnettu Pohjois-Korea komeilee kyseisellä sijalla 47 senttiä maksavilla oluttuopeillaan.

Oluen ystävien iloksi nettiin on päätynyt myös kaikkein kalleimpia oluttuoppeja myyvät maat. Kyseisen kyseenalaisen kunnian vie Grönlanti huimalla 9,13 euron hinnalla. Toiseksi sijoittautuu Norja 7,55 eurolla ja kärkikolmikon halvin on Arabian niemimaalla sijaitseva Qatar 7,46 euron tuopillisillaan. Kotimaisen oluen hinnasta purnaavia kiinnostanee tietää, että Suomessa oluttuopin hinnan keskiarvo on esimerkiksi Grönlantiin verrattuna huokea 5,11 euroa.