Rikollinen ei jaksanut työntää ruohonleikkuria – tuomiota lyhennettiin

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Yhdyskuntapalvelu on Suomessakin voimassa oleva käytäntö, jota voidaan tuomita rangaistuksena rikollisille vankeusrangaistuksen sijaan. Palkatta työskentelyä sisältävä yhdyskuntapalvelu ei kuitenkaan sopinut eräälle brittinaiselle, ja hänet onkin nyt vapautettu tuomiostaan erikoisen syyn takia.

Daily Mail kertoo 48-vuotiaasta Jan Krausesta, joka tuomitiin kaksi vuotta sitten 250 tunniksi yhdyskuntapalveluun. Vuosia kestäneestä naapureidensa häiriköimisestä tuomittu Krause vältti vankilareissun, sillä tuomion langettanut tuomari koki vankilan olevan liian vaarallinen paikka miehenä syntyneelle ja sittemmin sukupuoltaan vaihtaneelle Krauselle. Naisen tuomiota on nyt kuitenkin lyhennetty, sillä hän ei jaksanut työntää hänelle liian painavaa ruohonleikkuria.

Krause suoritti yhdyskuntapalveluaan Cheshiren kylässä Isossa-Britanniassa sijaitsevalla hautausmaalla, jossa hänen tehtäviinsä lukeutui myös ruohon leikkaaminen. Tähän käytettävän ruohonleikkurin työntäminen kävi kuitenkin naiselle liian raskaaksi. Krause sai myötätuntoisen tuomarin puolelleen, ja hänen tuomionsa on nyt pudotettu 250 tunnista 157 työtuntiin. Nainen on suorittanut tuomiostaan jo 150 työtuntia.

– Työnnän ruohonleikkuria joka sunnuntai ympäri hautausmaata. Kukaan ei pysty työntämään sitä ruohonleikkuria. Yritän parhaani, mutta koen sen ansaitsemattomana rangaistuksena, Jan Krause selitti ahdinkoaan tuomarille.