Aktivistit paljastivat: ”Käytimme huumeita yhdessä poliisin kanssa”

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Poliisit ovat yleisesti ammattinsa puolesta huumeiden käyttöä vastaan, mutta näin ei kuitenkaan ole joka kerta. Nyt amerikkalaiset aktivistit ovat väittäneet poliisien tarjonneen heille marihuanaa tarkkaillakseen ryhmän käytöstä.

Tapaus liittyi poliisien koulutusohjelmaan, jossa he opettelivat tunnistamaan huumeiden vaikutuksen alaisina olevia ihmisiä. Erikoinen tilanne sattui, kun poliisit lähestyivät aktivisteja, ja pyysivät heitä koulutusohjelmansa koekaniineiksi. Panda-lempinimellä esittäytyneen aktivistin mukaan poliisivirkailija osti hänelle hampurilaisen McDonald’s-ravintolasta, ja tarjosi sitten hänelle marihuanapussia.

– Poltimme huumeita poliisin kanssa, mies kertoi Panda Daily Mail -sivustolle.

Aktivistit kuvasivat poliisien toiminnasta videon, mutta materiaalilta ei kuitenkaan löydy todisteita huumeiden jakamisesta. Aktivistit väittävät silti, että poliisit käyttäytyivät tilanteessa kuin huumediilerit. Erään aktivistin mukaan poliisit olivat tyytymättömiä, koska hän oli pilvessä ainoastaan marihuanasta, eikä kokaiinin kaltaisesta kovemmasta huumeesta.

Minnesotan poliisilaitoksen komisario Eric Roesken mukaan aktivistien väitöksille ei löydy todisteita, eikä asemalle ole tullut myöskään valituksia tapahtuneesta. Roesken mukaan yleisimmin poliisi tutkii ihmisten huumekäyttäytymistä henkilöillä, jotka löydetään jo valmiiksi huumeiden vaikutusten alaisena. Aktivistit väittävätkin, että poliisit houkuttelivat heidät huumeiden käyttöön sopivien tutkimuskandidaattien puutteessa.