Älä varasta iPhonea – tai voi käydä näin nolosti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmiskunnan rikollinen aines ei ole aivan täysin kartalla siitä mitä teknologian saralla tapahtuu, ja sen vuoksi moni varas onkin joutunut noloihin tilanteisiin ja jäänyt myös kiinni. Nykyisin erityisesti iPhonet ja iPadit kannattaisi suosiolla jättää rauhaan.

Maailmalta on jo lukemattomia tapauksia, joissa edellä mainittujen laitteiden varkaat ovat jääneet nolosti kiinni. Tuoreimmassa tapauksessa Katy McCaffrey oli huhtikuussa risteilyllä, kun hänen iPhonensa varastettiin. Puhelinta ei saatu takaisin ja varaskin pääsi pakoon – mutta vain hetkeksi.

Pian varas alkoi nimittäin itse ottaa kuvia kännykkäkamerallaan tietämättä kuitenkaan, että kuvat päätyivät lähes reaaliaikaisesti puhelimen oikean omistajan kuvasyötteeseen ja julkisuuteen. McCaffrey kertoi tilanteesta Facebookissa ja ryhtyi kuvien avulla jäljittämään varasta ja puhelintaan. Hän sai pian tietää esimerkiksi varkaan nimen, työpaikan, olinpaikan ja ulkonäön sekä myös tyttöystävän ja ystävien ulkonäön.