Pikkutyttöä ei päästetty koulukuvaan – koska näytti tältä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Koulukuvaan valmistautuminen on monelle lapselle ja varsinkin lasten vanhemmille tarkkuutta vaativa tehtävä. Monesti sukulaisillekin jaetussa kuvassa halutaan näyttää siistiltä. Nyt otsikoissa on tapaus, jossa koulu onnistui pilaamaan erään pikkutytön koulukuvauspäivän.

Daily Mail -lehti kertoo nelivuotiaan Marcella Marinon tapauksesta, jossa pikkutytön kampaus esti hänen osallistumisensa esikoulun vuotuiseen koulukuvaukseen. Marcellan kampaajana työskentelevä isä oli muotoillut tytön pitkät vaaleat hiukset suloiselle rusetille jännittävää päivää varten. Kampauksen takia koulu ei kuitenkaan hyväksynyt tyttöä mukaan kuvaukseen.

Kuva: Marcello Marino

Alakoulu perusteli päätöstään oppilaitoksessa voimassaolevalla linjauksella, joka kieltää lettien käyttämisen. Pikkutyttö ja hänen kampauksensa muotoillut isä ovat molemmat järkyttyneitä koulun päätöksestä. Massasta erottuneen kampauksen tarkoitus oli saada Marcella tuntemaan itsensä prinsessalta, mutta koulun tiukan linjan takia tytön päivä prinsessana päättyikin kyyneliin.

– Olen niin pettynyt. Ymmärtäisin, jos Marcella olisi saapunut kouluun värjätyillä hiuksilla tai jotain sellaista, mutta tämä on elegantti tyyli, josta koulun pitäisi minun mielestä olla ylpeä, tytön isä selittää lehdelle.