Sharon Stonelle rasismisyytteet – oikeudessa tavataan

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Hollywood-tähti Sharon Stone aiheutti kohua vuonna 1992 esiintyessään eroottisessa elokuvassa Basic Instict. Sittemmin mallinakin työskennellyt Sharon onkin pysynyt julkisuudessa lukuisten elokuviensa lisäksi myös rohkean tyylinsä takia.

Nyt 54-vuotiaan näyttelijättären uutisoitiin joutuvan oikeuden eteen entisen lastenhoitajansa syytösten takia. Filippiiniläisen Erlinda Elemenin mukaan tähti nimittäin haukkui häntä usein työaikanaan rasistisesti ja käyttäytyi alentavasti lastenhoitajaa kohtaan. Nainen työskenteli näyttelijättären lastenhoitajana vuosina 2008 – 2011.

Erlina Elemen väittää, että tähti muun muuassa haukkui hänen aksenttiaan. Lisäksi näyttelijätär oli kieltänyt lastenhoitajaa puhumasta lastensa kuulleen, jotta aksentti ei tarttuisi hänen kolmeen poikaansa. Naisen mukaan Sharon Stone oli myös haukkunut filippiiniläisiä tyhmäksi ja kieltänyt naiselta raamatun lukemisen tähden kodissa.

Lastenhoitajan mukaan hän teki töitä näyttelijättärelle seitsemän päivää viikossa, eikä hän saanut palkkaa ylitöistä. Sharon Stonen edustajan Paul Blochin mukaan lastenhoitajan syytökset ovat naurettavia. Edustaja nimittäin uskoo Erlina Elemenin yrittävän vain rikastua lakisyytteen avulla.

Sharon Stone panostaa elokuviensa ohella muotiin. Nainen julkaisi vuonna 2010 oman korumallistonsa The Maji Collection. Mallisto oli suunniteltu Damiani Jewellers –yhtiölle. Työhön kului aikaa neljä vuotta, koska Stone teki samalla miehille tarkoitetut korut. Stone kertoi saaneensa inspiraation tähän ystäviltään Elton Johnilta ja tämän kumppanilta David Furnishilta. Näyttelijätär on tehnyt jo monien vuosien ajan yhteistyötä italialaisten jalokivikauppiaiden kanssa.