14-vuotias arvasi tietokilpailun vastauksen – voitti 20.000 euroa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Aina välillä meille kaikille tulee vastaan tilanteita, joissa joudumme arvaamaan oikean vastauksen käsillä olevaan ongelmaan. Eräs 14-vuotias onkin nyt joutunut arvaamaan pahassa paikassa. Onnistuneen arvauksen myötä poika on 20.000 euroa rikkaampi.

Daily Mail kertoo, kuinka yhdysvaltalainen koulupoika Rahul Nagvekar on voittanut National Geographic Bee -tietovisailun pääpalkinnon. Maantieteellisiin kysymyksiin painottuva koululaiskilpailu ratkesi kuitenkin Rahulin laajan tietämyksen lisäksi silkalla tuurilla. Poika ei nimittäin tiennyt oikeaa vastausta kilpailun viimeiseen ja ratkaisevaan kysymykseen, joten hän joutui arvaamaan.

25.000 dollarin, eli noin 20.000 euron pääpotti napsahti koulupojalle oikealla vastauksella kysymykseen, jossa tuli tietää saksalais-roomalaisen keisarikunnan lainsäädäntöelimen sijainti vuodesta 1663 vuoteen 1806. Hyväksi arvaukseksi vastaustaan kuvailevan Rahulin voittorahat tullaan käyttämään pojan lukio-opintoihin. Ahkerasti maantietokilpailuihin osallistuvan koulupojan mielestä olisi erittäin hyödyllistä, jos me kaikki tietäisimme enemmän maailmastamme.