Ällistyttävä vessamääräys voimaan Pekingissä: ”Mahdoton toteuttaa”

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Julkisten käymälöiden heikko kunto Aasiassa on tuttua monille suomalaisillekin. Monissa maissa käynti julkisissa wc-tiloissa muistuttaa lähinnä painajaista. Kiinan Pekingissä tilanteen pitäisi olla jatkossa toinen uusien vessamääräysten vuoksi.

Pekingin kaupunki julkaisi maanantaina uuden ohjeistuksen, jonka on määrä parantaa kaupungin vessojen mainetta, Beijing Evening News uutisoi. Sairaaloissa, puistoissa, stadioneilla ja kauppakeskuksissa sijaitsevissa vessoissa saa jatkossa olla enää korkeintaan kaksi kärpästä.

Kärpästen lisäksi vessassa saa olla korkeintaan kaksi sinne jätettyä esinettä ja nekin korkeintaan puolen tunnin ajan. Kaikkien vessojen tulee jatkossa olla myös varustettu invalidejä varten.