Mullistava keksintö muuttaa minkä tahansa näppäimistöksi – myös banaanit

Nettivideot Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Nykyään tietokoneen USB-porttiin voi liittää jos jonkinmoisia kahvikupinlämmittimiä ja minituulettimia. Nyt tähän lisävarustelujoukkoon on liittynyt MaKey MaKey -uutuskeksintö, jonka avulla lähestulkoon kaiken voi muuttaa tietokoneen näppäimistöksi.

USB-porttiin liitettävän laitteen toimintaidea on yksinkertainen. Siinä olevien hauenleukojen avulla laite liitetään kiinni haluttuun kohteeseen, jolloin tietokone lukee sen osana näppäimistöä. Mullistavan uutustuotteen takana ovat amerikkalaismiehet Jay Silver ja Eric Rosenbaum, jotka opiskelevat viimeistä vuotta teknillisessä korkeakoulussa MIT:ssä.

Laitteen avulla esimerkiksi tuiki tavallinen banaani voidaan muuttaa tietokoneen näppäimeksi tai peliohjaimeksi. MaKey MaKey -uutuuskeksintöä esittelevällä videolla nähdään myös kuinka Pacman-klassikkopeliä voi laitteen avulla pelata pelkällä paperilla. Musiikin ystäviä ilahduttanee myös mahdollisuus soittaa tietokoneella pianoa banaanien tai portaiden avulla.