Poliisi varoittaa: Älä julkaise mitä tahansa Facebookissa – tässä karu esimerkki

Digi · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on paikka, jossa monet käyttäjät julkaisevat hyvinkin yksityisiä asioitaan ja valokuviaan. Lienee kuitenkin selvää, että aivan kaikkea verkossa ei kannata julkaista. Nyt sen on saanut kokea karvaasti 17-vuotias tyttö, jonka retostelulla oli karut seuraukset.

Australialainen teinityttö julkaisi nimittäin Facebookissa valokuvan isoäitinsä käteisen rahan varastosta, eli niin sanotusta piirongin laatikosta. Isoäitinsä luona vieraillut tyttö auttoi isoäitiä laskemaan tämän säästöt ja otti samalla setelikasasta valokuvan. Valokuva päätyi Facebookissa vääriin käsiin ja sen seurauksena aseistetut rikolliset selvittivät tytön kotiosoitteen ja suuntasivat paikalle pahat mielessään.

Tyttö ei ollut kotonaan, vaan mummolassa, mutta rikolliset tunkeutuivat siitä huolimatta hänen perheensä asuntoon ja veivät sieltä aseella uhaten pienehkön summan rahaa. Kukaan ei loukkaantunut ryöstössä, mutta rikolliset ovat edelleen vapaalla. Asiasta uutisoineessa Daily Telegraph -lehdessä poliisi varoittaa julkaisemasta tämänkaltaisia tietoja tai kuvia verkossa ja erityisesti sosiaalisessa mediassa. Poliisin varoitukset soveltuvat sellaisenaan myös suomalaisille netinkäyttäjille.