Britney Spearsin 15 miljoonan X Factor -tilipussilla yllättävä syy

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Yhdysvaltojen X Factor -laulukilpailun toisen tuotantokauden tuomaristossa nähdään tänä vuonna Simon Cowell, L.A. Reed, Britney Spears ja Demi Lovato. Tuomaristo poseerasi aiemmin tässä kuussa ensimmäistä kertaa yhdessä lehdistötilaisuudessa.

Tuoreen tuomarikokoonpanon taustalla oli kuitenkin kiivasta kädenvääntöä, sillä poptähti Britney Spearsilla kerrotaan olleen melko vaativia palkkatoiveita. Pitkällisten neuvotteluiden jälkeen poptähden palkaksi lukittiin huimat 15 miljoonaa dollaria. Nyt tämän megapalkkion syyksi on paljastunut hieman yllättäen latinotähti Jennifer Lopez.

TMZ-sivuston lähteiden mukaan Britney vaati itselleen huiman korkean palkkion, koska hän halusi tienata pestistään enemmän kuin Jennifer Lopez tienasi American Idol -kilpailun tuomarina. Lopez tienasi ensimmäisestä American Idol -tuotantokaudestaan 12 miljoonaa dollaria. Latinokaunottaren huhutaan tienanneen juuri päättyneen American Idol -kauden tuomaroinnista huimat 20 miljoonaa.

Lähteiden mukaan Britney vaatikin kilpasiskonsa palkkatuloja verrattuaan 20 miljoonaa dollaria X Factor -ohjelman tuomaroinnista. Tähän ei kuitenkaan suostuttu. Laulajattaren ehdottoman alarajan kerrotaan olleen 13 miljoonaa dollaria. Loppujen lopuksi Britneyn sopimukseen kirjattavaksi summaksi sovittiin siis huimat 15 miljoonaa dollaria.

The X Factor -laulukilpailu suunniteltiin Britanniassa alun perin Pop Idol -ohjelman tilalle. Sittemmin suosittu televisio-ohjelma on levinnyt ympäri maailman. Suomen version voittajaksi valittiin vuonna 2010 Elias Hämäläinen. Yhdysvaltojen ensimmäisen tuotantokauden voittajaksi taas kruunattiin 19-vuotias Melanie Amaro.