Hammaslääkäri mokasi rajusti – potilas menetti kaikki hampaansa!

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Hammaslääkärissä käyminen on monelle pelkotiloja aiheuttava kokemus. Yleensä hammaslääkärireisuihin ei kuitenkaan sisälly mitään erityisen karmaisevaa. Valitettavana poikkeuksena otsikoihin on nyt noussut eräs brittinainen, jonka hammaslääkäri onnistui tuhoamaan hänen hampaansa.

Daily Mail -lehti kertoo 48-vuotiaasta Gabriela Andrewsista, jonka oli tarkoitus saada hammaslääkärissä uudet hammasimplantit sairauden takia pois pudonneiden ylähampaidensa tilalle. Operaatio kuitenkin epäonnistui, jonka seurauksena erittäin epäonninen nainen menetti myös kaikki alahampaansa.

Andrewsin ahdingon takana on sittemmin lääkärinlupansa menettänyt puolalaishammaslääkäri Piotr Tadeusz Reichel, joka pakoilee vastuuta hoitovirheestään kotimaassaan Puolassa.

4.000 puntaa, eli noin 5.000 euroa maksaneen epäonnistuneen operaation seurauksena yhden lapsen äiti kertoo näyttävänsä hirviömäiseltä. Korjausleikkaus tulisi maksamaan jopa 19.000 euroa. Andrews kamppaileekin nyt saadakseen kattavia korvauksia uuteen leikkaukseen, sillä Reichelillä ei ollut epäonnistuneen operaation aikana voimassa kunnollisia vakuutuksia. Puolalaislääkärin saaminen vastuuseen teoistaan Puolassa on erittäin epätodennäköistä.