Erikoinen hätätilanne – krematorio syttyi palamaan hautajaisissa: ”Nauroimme hieman”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Ihminen voi päättää, haluaako hän kuollessaan tulla haudatuksi tai poltetuksi tuhkaksi, eli krematoiduksi. Polttohautauksia suoritetaan krematorioissa, joissa voidaan myös pitää muisteluhetkiä edesmenneille. Nyt yksi tällainen muisteluhetki on saanut yllättävän lopun.

Manchester Evening News kertoo, kuinka Blackley Crematorium -krematorio Isossa-Britanniassa on jouduttu tyhjentämään tulipalon takia. Tulipalo sai alkunsa krematorion polttotiloista, sillä ruumiiden polttamiseen käytetyn uunin luukkuja ei saatukaan kiinni. Tämän seurauksena koko rakennus täyttyi raskaasta savusta ja kaikki läsnäolleet oli evakuoitava.

Tulipalon johdosta omaistensa poismenoa surreet alkoivat kerääntyä jonoksi asti rakennuksen ulkopuolelle. Krematorio toimiikin melko ripeällä tahdilla, eli seuraaviin muisteluhetkiin saapuneita surijoita ehti saapua tapahtumapaikalle. Palokunnan ripeästi sammuttama palo sai kuitenkin yllättäen aikaan myös hilpeyttä surijoiden joukossa.

– Nauroimme asialle hieman – sitä ei odottaisi polttohautuksen keskeytyvän tulipalon takia, kertoo yksi muistotilaisuuteen osallistuneista surijoista.