Opettaja antoi 8-vuotiaalle häpeäpalkinnon – perheenäiti raivostui

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Viime aikoina maailmalla on uutisoitu useista opettajiin liittyvistä tapauksista, joissa opettajat ovat esimerkiksi erikoisilla toimintamenetelmillään suututtaneet koululaisten vanhempia. Nyt Yhdysvaltojen Arizonassa ihmetellään erään alakoulussa työskentelevän opettajan julmia toimia.

Tucsonissa sijaitsevan Desert Springs -koulun opettaja nimittäin antoi kahdeksanvuotiaalle Cassandra-tytölle ”katastrofipalkinnon”. Opettaja halusi palkita tytön, koska nuori oppilas on keksinyt koululaisten keskuudessa kaikista eniten typeriä syitä siihen, miksi hän ei ole tehnyt läksyjään.

Christina Valdez -nimisen äidin mukaan hänen tyttärensä luokkatoverit olivat nauraneet, kun opettaja antoi palkinnon tytölle oppitunnin aikana. Äiti kertoi pitävänsä opettajan tekoa hyvin julmana. Koulun rehtori ei kuitenkaan pitänyt tapausta juurikaan erikoisena, sillä hänen mukaan kyseessä oli pelkkä oppilaiden ja opettajien välinen vitsi.

– Se oli julma teko, eikä kenellekään lapselle tulisi antaa sellaista palkintoa. Se on häiritsevää, Christina Valdez kertoi KGUN9-televisiokanavalle.

Arizonan yliopiston psykologi Sheri Bauman on puolustanut perheenäidin kommentteja. Psykologin mielestä negatiivisen tai pilkallisen palkinnon antaminen voi aiheuttaa lapselle pysyviä traumoja. Bauman kertoi, ettei moisten palkintojen tai tittelien antaminen paranna lainkaan lasten motivaatiota koulunkäyntiin. Äidin mukaan hän aikoo siirtää tyttärensä toiseen kouluun tapauksen takia.