Musiikkilegenda kuoli sairaalassa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Viihdemaailma on kuluneen vuoden aikana menettänyt monta kirkkainta tähteään. Esimerkiksi laulaja Whitney Houston ja Bee Gees -tähti Robin Gibbs järkyttivät ihmisiä ympäri maailmaa poismenollaan. Nyt legendaarinen folkmuusikko Doc Watson on menehtynyt 89-vuotiaana.

E! Online -sivuston mukaan amerikkalainen Doc Watson, oikealta nimeltään Arthel Lane Watson, kuoli tänään sairaalassa Pohjois-Carolinassa. Lapsena sokeutunut folkmuusikko joutui viime viikolla sairaalahoitoon kaaduttuaan kotonaan. Watsonille suoritettiin loukkaantumisen takia vatsaleikkaus.

Folkmusiikin legenda tullaan erityisesti muistamaan näppäilevästä kitaransoittotyylistään. Watson teki läpimurtonsa esiinnyttyään vuosina 1963 ja 1963 maineikkailla Newportin folk-festivaaleilla. Folkin parissa uransa aloittanut mies on jättänyt kuitenkin jälkensä myös bluegrass- ja gospelmusiikkiin.

Kattavan uransa aikana muusikko voitti muun muassa kahdeksan musiikin Oscar-palkinnoiksikin kutsuttua Grammy-palkintoa. Näistä merkittävin lienee Watsonin vuonna 2004 vastaanottama, muusikon upeaa uraa kunniottava Lifetime Achievement Award. Miehen ensimmäinen Gallagher-kitara on näytteillä Nashvillen Country Music Hall of Fame -museossa.