Karmaiseva mauste tuli myyntiin – ei päädy jokaiseen ruokapöytään

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suola on ihmisen terveydelle tärkeä ruoka-aine sopivina annoksina. Perinteisimmin ruoan maustamisessa käytetään merisuolaa, jota saadaan suoraan luonnosta. Nyt on tullut myyntiin uudenlainen suola, jonka alkuperä on hieman kyseenalainen.

Britanniassa myydään nimittäin ihmiskyynelistä tehtyä suolaa. Hoxton Street Monster Supplies -niminen yritys kauppaa suolaa, jonka alkuperänä ovat eri tunnetiloista alkunsa saaneet kyyneleet. Tarjolla on surun, vihan ja naurun kyynelistä tehtyä suolaa.

Omat suolansa on valmistettu myös aivastuksesta ja sipulin kuorinnasta johtuvista kyyneleistä. Eri tunteet tekevät valmistajan mukaan suolasta eri makuista. Suola valmistetaan kyynelnesteestä keittämällä ja kiteyttämällä, kertoo yrityksen sivusto.