Tätä ei Niksi-Pirkassa neuvota – oksettava tapa saada räkä pois nenästä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Varsinkin pienten lasten vanhemmat keksivät usein monenlaisia konsteja pärjätäkseen arjessa pienoistensa kanssa. Nyt netissä kuitenkin naurattaa erään äidin ohje, jota varmasti melko harva vanhempi suostuisi käytännössä kokeilemaan.

Verkossa levinnyt lehtileike saa ehkä herkimpien oksennusrefleksit ilmoittamaan olemassaolostaan. Siinä yksivuotiaan lapsen äiti kertoo erikoisesta niksistään, jolla hän onnistuu saamaan lapsensa tukkoisen nenänsä auki. 33-vuotias Julie Roberts -nimellä esiin tullut äiti nimittäin imee nimittäin lapsensa nenästä tämän räät omalla suullaan.

– Saan osakseni joitakin omituisia katseita kun olemme yleisillä paikoilla, mutta uskokaa tai älkää se on kaikkein hygieenisin tapa! Älkää huolehtiko, en nielaise sitä, äiti kertoo omituisesta niksistään.

Lievästi sanottuna erikoisia käytäntöjä on käytössä muillakin vanhemmilla. Esimerkiksi näyttelijätär Alicia Silverstone herätti äskettäin kummastusta, kun hänen erikoiset ruokkimismetodinsa nousivat julkisuuteen. Alicia nimittäin syö ensin itse nuorelle pojalleen tarkoitetun ruoan, jonka jälkeen hän oksentaa pureskellun ruoan lapsensa suuhun. Kyseinen syöttämistapa on yleisemmin käytössä lähinnä linnuilla.