Mullistava uutuus käy jokaiseen keittiöön

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Keittiövarustelu on muun teknologian kehittymisen ohella myös muuttunut vuosien varrella. Esimerkiksi kodinkoneisiin saa nykyään monenlaisia toimintoja. Yksi näistä mullistavista toiminnoista löytyy uudesta uunimallista, jonka voi laittaa päälle ja kiinni tekstiviestin avulla.

Telegraph-lehti kertoo uunista, joka ilmestyy kauppoihin Isossa-Britanniassa tänä perjantaina. AGA iTotal Control -niminen kodinkone on varusteltu mullistavalla teknologialla, jonka ansioista siitä löytyvät kolme erillistä uunia ovat kaikki kauko-ohjattavissa tekstiviestillä. Tekstiviestejä tottelevan uunin itselleen haluavat joutuvat pulittamaan uutuudesta 10.090 puntaa, eli hieman yli 12.600 euroa.

Paahtamiseen, leipomiseen ja hauduttamiseen tarkoitetuilla kolmella uunilla varustettu laite toimii siihen asetetun tavallisen SIM-kortin avulla. Uunilla on oma puhelinnumeronsa, johon voi lähettää käskyjä. Laitteen kaikki kolme uunia on mahdollista laittaa päälle ja pois päältä tekstiviestin avulla. Saatuaan käskyn laite vielä vahvistaa toiminnon viestin lähettäjälle.

Uutuustuotetta voi myös kontrolloida älypuhelimille suunnatun sovelluksen avulla. Tietokonetta puhelimia näppärämmin käyttävät voivat myös rekisteröityä uunille perustetuille nettisivuille, joiden kautta omaa ruoanlaittajaa voi myös kauko-ohjatusti käskeä. Perinteisempien kodinkoneiden ystävien iloksi laitetta pystyy kuitenkin säätämään myös itse uunista.