Pohjoiskorealaiset järkyttyivät uutisesta: ”Michael Jackson on kuollut”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Popin kuninkaan, Michael Jacksonin, kuolema järkytti koko maailmaa muutama vuosi sitten. Tapausta on sittemmin puitu jo vuosikausia oikeudessa. Nyt The Sun –lehden mukaan kuuluisa poptähti on edelleen elossa – ainakin pohjoiskorealaisten mielestä.

Lehden kaksi toimittajaa Simon Jones ja Alex Peake soluttautuivat maahan tekaistujen identiteettien avulla. Miehet esittivät liikemiehiä maassa, joka on yleisesti suljettu länsimaiselta lehdistöltä. He saivat vierailunsa aikana yllättävää tietoa pohjoiskorealaisten yleissivistyksestä ympäröivän maailman asioita kohtaan.

Maan pääkaupungissa Pyongyangissa aikaa viettäneet toimittajat saivat muun muassa selville, etteivät heitä ohjanneet pohjoiskorealaiset oppaat tienneet Michael Jacksonin kuolemasta. Oppaat ottivat järkyttyneinä vastaan tiedon suositun poptähden kuolemasta. He tunsivat myös The Beatles -yhtyeen musiikkia, mutta eivät tienneet keitä ovat John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr ja George Harrison.

Toimittajat joutuivat lisäksi kiinnostavaan tilanteeseen mennessään syömään paikalliseen hampurilaisravintolaan. Heidän tilaamiaan hampurilaisia mainostettiin länsimaisten Big Mac -hampurilaisten kopioiksi. Miehet kuitenkin huomasivat purilaisia maistaessaan, että ne olivat kaukana esikuvistaan.

Pohjois-Korean metrosta liikkui kaupungissa myös hätkähdyttäviä huhuja. Miehet kuulivat, että maan viranomaiset palkkaavat näyttelijöitä esittämään matkustajia metroasemille, koska maan oikeat asukkaat ovat liian köyhiä matkustaakseen metrolla.