Stara murskasi ennätyksensä – 1,2 miljoonaa eri kävijää kuukaudessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suurin yksityisessä omistuksessa oleva verkkomedia Stara teki toukokuussa uuden kävijäennätyksensä. TNS Metrixin mukaan sivustolla vieraili kuukauden aikana 1 206 429 eri kävijää.

Edellinen ennätys tehtiin huhtikuussa, jolloin miljoonan eri kävijän raja jäi vajaan seitsemäntuhannen lukijan päähän. Kasvu on ollut nopeaa myös sivulatauksissa, jotka lähes tuplaantuivat kuukaudessa 6,9 miljoonasta 13 miljoonaan.

– Julkaisimme huhtikuun lopulla Starasta kokonaan uuden version, joka suunniteltiin pitkälti lukijoilta saadun palautteen perusteella. Sivustossa otettiin huomioon erityisesti navigoinnin helppous, kuvien esittäminen ja kiinnostavan sisällön helppo löydettävyys. Nämä muutokset osoittivat heti tehokkuutensa sivulatausten huomattavana kasvuna. Seuraava tavoitteemme on rikkoa puolen miljoonan viikkokävijän raja, päätoimittaja Jocka Träskbäck kertoo.

Toukokuun luetuimpia artikkeleita Starassa olivat muun muassa ”Kosinnasta tuli ikimuistoinen spektaakkeli”, ”Bodarin steroidiposeeraus järkyttää maailmalla” ja ”Poikkeuksellisia kerjäläisiä Tampereella”. Toukokuussa viikolla 19 Starassa oli TNS-mittauksessa 357 527 eri kävijää viikossa. Suomen toiseksi suurin yksityinen verkkosivusto Uusi Suomi keräsi samaan aikaan 246 564 eri kävijää. Muilla viihdesivustoilla eri kävijöitä oli seuraavasti: Voice 283 256, Seiska 204 529 ja Hymy 116 785.

Stara Media Oy:n kustantama ja vuonna 2003 perustettu verkkolehti Stara työllistää tällä hetkellä suoraan tai alihankkijoilla noin kymmenen henkilöä ja lisäksi vaihtelevan määrän freelancereita. Vuonna 2006 Stara-verkkolehti laajeni aikakauslehdeksi. Lehden levikki nousi parhaimmillaan 35 000 kappaleeseen, kun Stara-lehdestä tuli S-yökerhojen kanta-asiakaslehti. Aikakauslehti pantiin tauolle vuonna 2009.