Vastasyntyneellä 12 varvasta: ”Se on lahja”

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Aika ajoin maailmalla syntyy lapsia, joilla on epämuodostuneita tai ylimääräisiä ruumiinosia. Joskus tilanne korjataan leikkaamalla, mutta aina niin ei tarvitse tehdä. Äskettäin Yhdysvalloissa syntyi vauva, jolla on ennätykselliset 12 varvasta.

Aluksi niin vauvan äiti kuin sairaalan henkilökuntakaan eivät huomanneet vauvan erityisyyttä. Äiti Deirdra Malone kiinnitti ensimmäistä kertaa huomiota lapsen jalkoihin, kun sairaala antoi hänelle kopion vauvalta otetuista jalanjäljistä. Malone vei Bobby Jr -nimisen pojan takaisin sairaalaan, jossa henkilökunta laski vauvalla olevan 12 varvasta.

Lääkäreiden mukaan lapsi kärsii harvinaisesta sairaudesta, joka aiheutti ylimääräisten varpaiden muodostumisen. Bobbyn tapaus eroaa muista vastaavista siten, ettei pojan ylimääräisiä varpaita tarvitse poistaa leikkauksella. Lääkäreiden mukaan varpaat ovat terveet ja täydellisesti muodostuneet, joten lapsi voi kasvaessaan käyttää jalkojaan normaalisti.

– Ihmettelin aluksi lastani, jolla on 12 varvasta. Minusta tämä on kuitenkin lahja. Ehkäpä hänestä tulee jalkapalloilija, ja hän voi käyttää jalkojaan johonkin erityiseen, kertoo Deirdra Malone WREG-sivustolle.