Naissotilaat antavat rintaruokintaa – kuvista nousi valtava kohu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvallat on tunnetusti erittäin kaksinaismoralistinen maa, jossa televisio suoltaa väkivaltaa ja seksiä, mutta tosielämässä seksi ja seksuaalisuus on yhä edelleen tabu. Nyt siitä on saatu jälleen ajankohtainen esimerkki, kun rintaruokinta on jälleen aiheuttanut syvää paheksuntaa.

Rintaruokinta lienee yksi ihmiskunnan luonnollisimpia asioita. Tällä kertaa kyse on kampanjasta, jossa kaksi armeijassa palvelevaa äitiä antaa lapsilleen rintaruokintaa univormut yllään. Terran Echegoyen-McCabe ja Christina Luna poseeraavat kuvissa lastensa kanssa Fairchildin ilmatukikohdassa. Echegoyen-McCabella on sylissään kaksoset ja Lunalla tyttärensä.

Kuvat julkaistiin ensin äideille tarkoitetulla Mom2Mom-verkkosivustolla, josta ne levisivät muualle verkkoon. Kuvien aikaansaama reaktio yllätti, sillä monien amerikkalaisten mielestä kuvat häpäisevät amerikkalaissotilaiden univormut. Yhdysvaltojen armeijan säännöt eivät kiellä rintaruokintaa virka-asussa. Tapauksen kornein käänne kuitenkin nähtiin vasta sitten, kun Mom2Mom-sivustoa vaadittiin julkaisemaan tiedote, jossa he ilmoittavat tukevansa amerikkalaissotilaita ja ettei tarkoitus ollut häpäistä armeijaa.