Peppunsa 40 miljoonan tauluun pyyhkineelle vuosien vankeustuomio

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taidemaalauksilla on parhaimmillaan hieman erilainen vaikutus jokaiseen ihmiseen, mutta kaikkia vaikutuksia ei kannattaisi esitellä. Kerroimme pari kuukautta sitten kuinka eräs amerikkalainen nainen toi julki harvinaisen näyttävällä tavalla miten eräs 40 miljoonan dollarin arvoinen taideteos häneen vaikutti.

Kyseessä oli vuodelta 1957 peräisin oleva järisyttävän arvokas Clyfford Stillin taideteos, josta 37-vuotias denverläinen nainen ei ilmeisestikään juuri pitänyt. Hän nimittäin lähestyi teosta ja sen jälkeen raapi ja löi sitä. Lopulta nainen hieroi paljasta takapuoltaan tauluun ja samaan aikaan virtsasi päälleen. Nainen otettiin kiinni ja pidätettiin.

Nyt nainen, Carmen Tisch, on tuomittu kahdeksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen. Hän myönsi oikeudessa tekonsa ja kertoi kärsineensä lääkeriippuvuudesta ja alkoholiongelmasta. Naisen teosta koitui teokselle vain noin 10.000 dollarin vauriot.