Bussikuskista sankari – pelasti matkustajat ja menehtyi itse! Raju tilanne tallentui videolle

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Suomen maanteillä tapahtuu valitettavasti rajujakin onnettomuuksia, joissa ei aina vältytä kuolonuhreilta. Nyt kiinalaista bussikuskia suitsutetaan sankarillisesta toiminnastaan, sillä hän onnistui loukkaannuttuaan pelastamaan matkustajiensa henget.

The Huffington Post -lehti kertoo 48-vuotiaasta kiinalaisesta bussikuskista nimeltä Wu Bin, joka loukkaantui erittäin vakavasti ajaessaan 24 matkustajaa kyydinnyttä bussiaan Jiangsun provinssissa Kiinassa. Bussin tuulilasin läpi lensi yhtäkkiä noin 2,5 kilogrammaa painanut metallinpala. Metallin uskotaan olleen peräisin vastaan tulleen rekan lastista.

Bussin valvontakameran videosta näkyy, kuinka kimpale lentää tuulilasin läpi osuen samalla Wuta tämän vatsaan ja käsiin. Loukkaantumisestaan huolimatta Wu kuitenkin onnistuu pysäyttämään bussin, vaihtamaan vaihteita ja laittamaan auton hätävilkut päälle. Tämän jälkeen sankari-kuski varoitti matkustajiaan nousemasta ulos bussista ja vaeltelemasta moottoritielle.

Lehden mukaan auton matkustajat eivät onnettomuuden sattuessa vielä ymmärtäneet bussikuskin loukkaantuneen. Wun tilan kriittisyys paljastui vasta tämän pysäytettyä bussin erittäin kalpean näköisenä. Metallinpala oli vahingoittanut pahasti bussikuskin maksaa ja häneltä oli murtunut kolme kylkiluuta. 24 matkustajansa henget toiminnallaan pelastanut Wu Bin kuoli sairaalassa neljä päivää onnettomuuden jälkeen.