Diandra : Outta My Head -arvostelu

Singlet · Jocka Träskbäck

Suomen Idols 2012 -kilpailun Diandra Flores julkaisee nyt odotetun esikoissinglensä. Kisan finaalista saakka on arvuuteltu teinitähden laulukieltä, joka on nyt osoittautunut englanniksi. Ensimmäinen varsinainen single tulevalta albumilta on nimeltään Outta My Head.

Vahvalla lauluäänellään ja iloisuudellaan suomalaiset valloittanut Diandra yllättää myös kappaleen tyylilajilla, sillä hänen veikattiin aloittavan uransa rauhallisilla balladeilla tai powerpopilla. Nyt esikoinen on kuitenkin tyylipuhdasta dancemusiikkia. Kansainväliset mitat täyttävä kappale on yllättävän tiukkaa tanssikamaa, mutta siitä huolimatta Diandran ääni pääsee hienosti oikeuksiinsa ja neitokaisen vokaaliosuudet hipovatkin täydellisyyttä. Plussaa tulee myös siitä, ettei vokaaleja ole käsitelty ylettömillä vokoodereilla, kuten dancealalla usein käy.

Soundit pelittävät pääasiassa hyvin ja niissä on mukana nykytyylin mukaisesti myös otteita hardhousesta. Taustan hätäpillisoundi ärsyttää aluksi, mutta lopulta yllättäen juuri se jää soimaan päähän. Loppupuolen tunnelmallinen breikki on kuin piste i:n päälle. Biisin akilleen kantapää löytyy sävellyksestä, sillä kappaleesta ei löydy kovinkaan tarttuvaa yksittäistä melodiakoukkua. Onneksi kertosäe toimii mukavasti ja biitti rullaa siten, että kappale toimii varmasti sekä radioissa että tanssilattioilla. Todennäköisesti myös Suomen ulkopuolella. Nyt on mielenkiintoista odottaa jatkaako Diandran seuraava single samoilla linjoilla.

Pisteet 4/5