Disneyltä täyskielto roskaruoan mainonnallle – taistelee lasten lihavuutta vastaan

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Syömishäiriöistä kärsinyt teinitähti Demi Lovato raivostui taannoin Disney Channel -televisiokanavan pomoille, kun erään nuortensarjan jaksossa viitattiin tyttöjen anoreksiaan. Nyt Walt Disney Company -viihdeyhtiön uutisoitiin tehneen merkittävän siirron lasten hyvinvoinnin parantamiseksi.

Disney nimittäin ilmoitti kieltävänsä roskaruoka-mainokset kaikilla televisiokanavillaan sekä verkkosivuillaan. Yhtiön mukaan muutos astuu voimaan vuonna 2015. Yhtiö toivoo, että kyseisten mainosten kieltämisen myötä lapset eivät tunne suurta houkutusta epäterveellisiin ruokiin.

Disney on määritellyt ravintosuositukset, joiden mukaan he valitsevat mainostettavat ruoat ja juomat. Esimerkiksi tietyn sokerimäärän ylittäviä muromainoksia ei tulla enää näkemään yhtiön televisiokanavilla. Etenkin Yhdysvaltojen presidentin Michelle-vaimo on mielissään Disneyn päätöksestä, sillä hän tehnyt jo pitkään työtä lasten liikalihavuuden ehkäisemisen parissa. Myös vanhemmat ovat tyytyväisiäDisneyn muutokseen.

– Jos lapseni näkevät epäterveellisen ruokamainoksen televisiossa, niin seuraavalla kauppareissulla he haluavat ostaa kyseisen tuotteen, kahden lapsen äiti Nadline Haskell kertoi Yahoo! News -sivuston mukaan.