Megadethin keikka sai nolon lopun – bändi kivitettiin lavalta

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Megadeth on yhdysvaltalainen metalliyhtye, joka on myynyt maailmanlaajuisesti yli 30 miljoonaa albumia. Yhtyeen perusti Dave Mustaine, kun hänet erotettiin Metallicasta päihdeongelmien ja aggressiivisuuden vuoksi. Nyt Noisecreep-verkkolehti kertoo Megadethin Kroatian keikan päättyneen ikävällä tavalla.

Bändi oli esiintymässä Kroatiassa festivaaleilla. Paikalla huhuttiin, että Mustaine olisi aiheuttanut WASP-yhtyeen keikan peruuntumisen. Yleisö ei reagoinut asiaan ymmärtäväisesti, vaan humalaiset rock-fanit alkoivat huudella bändille ja heitellä kaljapulloja lavalle. Fanit vaativat äänekkäästi WASP-yhtyettä lavalle.

Megadeth ehti heittää 40 minuutin mittaisen keikkasetin, kun sen jäsenet saivat tarpeekseen. Mustaine yritti vielä vedota yleisöön, mutta sai yleisöltä kivestä päähän. Bändi vetäytyi lavalta, ja järjestäjä tuli rauhoittelemaan huutelevaa kansaa. Kroatialaisyleisö kävi todella kuumana keikkapaikalla, sillä järjestäjäkin kivitettiin lavalta pois.

1980-luvulla Megadeth oli yksi thrash metalin ”neljästä suuresta” nimestä Metallican, Slayerin ja Anthraxin ohella. Mustaine julkaisi viime vuonna omaelämäkertansa Mustaine – Heavy Metal, jossa mies kertoi avoimesti huume- ja alkoholiongelmiensa seurauksista. Teos kuvaa myös Mustainen myöhempää flirttailua satanismin kanssa, jonka seuraukset ovat olleet pelottavia.