Suosikkirokkari lopettaa – eläkkeelle 2 vuoden päästä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Brittiläinen rokkari Morissey oli takavuosina The Smith -yhtyeen laulaja. Yhtyeen hajottua vuonna 1987 mies siirtyi menestyksekkäästi soolouralle. Hän on julkaissut yhteensä yhdeksän sooloalbumia.

Nyt rokkari on kertonut jäävänsä eläkkeelle musiikkibisneksestä. Hän suunnittelee eläköitymistä vuonna 2014 täyttäessään 55 vuotta. Ikääntyminen stressaa miestä, joka haluaakin vetäytyä julkisuudesta.

– Olen yllättynyt siitä, että olen jatkanut uraani näinkin pitkään. Tämä on 30. vuoteni tässä bisneksessä, ja olen ikääntynyt paljon viime aikoina. Keho muuttuu, eikä sille asialle voi mitään, kertoo Morissey Juicy Online -sivustolle.

Morissey on äskettäin keikkaillut Aasiassa, ja ylisti jakartalaisilta faneilta saamaansa vastaanottoa. Mies kertoi äskettäin blogissaan, ettei ole koskaan kokenut yhtä omistautunutta yleisöä. Hänen mukaansa bändi suorastaan mykistyi fanien tuottamasta ilosta.

Morissey tunnetaan baritoniäänestään ja lavakarismastaan. Vuonna 1997 hän jäi levytystauolle, joka loppui vuonna 2004, kun hän teki paluun You Are The Quarry -albumilla. Musiikillisen uransa lisäksi mies on tunnettu eläinoikeuksien puolustaja ja vegetaristi.