Nyt varoitti Facebook: Nettiyhteys katkeaa sadoiltatuhansilta! Tarkista heti oma tilanteesi

Digi · Stara.fi

Tietotekniikan aikakaudella tietokoneviruksista on muodostunut valtava riesa, sillä erityisesti PC-koneille niitä tehtaillaan koko ajan lisää. Nyt eräs vuosien ajan levinnyt virus ja sen leviämisen estäminen on katkaisemassa internetyhteydet jopa sadoiltatuhansilta nettikäyttäjiltä.

Kyseessä on DNSChanger-niminen virus, joka on levinnyt jo pitkään. Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI on pian sulkemassa palvelimet, jotka ohjaavat liikennettä viruksen saastuttamista tietokoneista internetiin. Sulkeminen johtaa kuitenkin samalla siihen, että saastuneilla tietokoneilla ei enää sulkemisen jälkeen pääse internetiin.

FBI on tiedottanut tilanteesta jo kuukausien ajan, mutta tänään asiasta varoitti viimein myös maailman suurin verkkosivusto Facebook teknisen tiiminsä blogissa. Facebook suositteli käyttäjiä testaamaan oman koneensa tilanteen.

Nyt maailmalla on julkaistu useita palveluita, jotka paljastavat onko virus tarttunut tietokoneeseen. Mahdollinen tartunta selviää yksinkertaisesti klikkaamalla esimerkiksi tätä linkkiä, joka johtaa CertFin käynnistämään palveluun. Virus on saastuttanut sekä Windows että Mac-tietokoneita. Mikäli koneesi on saastunut, löydät lisätietoja tästä.